Dalby Söderskog Nemzeti Park

Terület: 36 hektár
Alapítás: 1918

Odautazóknak

Dalby Söderskog egy különleges erdő Skåne termékeny alföldi területén, melyet széles-levelű fák alkotnak. Ez egy idős és némiképp különleges erdő a tavaszi virágok lenyűgöző látványával, sűrű nyári lombozattal és heves madárcsicsergéssel.
Látványosságok : a fönséges lombozatú erdő, a növényvilág, főként tavasszal, illetve a madárvilág.
Elhelyezkedés: Lund önkormányzati területén fekvő Lund településétől kb. 30 km-re keletre, Malmöhus megyében.
Megközelítés: A nemzeti park területe autóval könnyen megközelíthető. A 16-os számú országútról letérve – Lund és Dalby között – érjük el a park bejáratánál a parkolásra alkalmas területet. Lundtól 10 km-re terüle el Dalby Söderskog, a  szárazföldi klímájú lombhullató erdő.

A nemzeti park főként tavasszal nyújt szép látványt, amikor a földet beborítja a szellőrózsa, a sárga tyúktaréj, v. sárga madárliliom (gagea) és a salátaboglárka (lesser celandine).

A parkban különféle lombhullató fák élnek: kőris, szil, tölgy, bükk. A keleti és a délebbi részen kifejezetten bükkerdők vannak. Szintén megtalálható az éger-, alma-, vadgesztenye-, citrus-, juhar-, fűzfa. A nemzeti park nagyrészét egy érdekes föld töltés határolja, ami56 méter széles és 1 méter magas. Ez valószínű, hogy egy ősi település maradványa.Nagyobb térképre váltás

 

Forrás: Swedish Environmental Protection Agency

Share on Facebook
Post to Google Buzz
Share on LinkedIn
Bookmark this on Yahoo Bookmark
Bookmark this on Livedoor Clip

Tagged . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>