Farkasordítás nyáron

Két napig tartó félelmetes kalandban lehet részünk a farkasok felségterületén. A nyári évszakban (június-szeptember között) lehet a leginkább együtt ’sétálni’ a farkasokkal. A farkaskölykök megszületnek, így általában ilyenkor nagyon elfoglaltak. Ebben az időszakban tapasztalhatjuk meg őket leginkább természetes környezetükben.

A farkasok kétségtelenül elragadó állatok, akik  az emberek számára érdekesebbek, mint más vadvilág a svéd ökoszisztémában. Misztikusak, karizmatikusak, vadak és erősek – megmozdítanak valamit a lelkünkben, hatnak a képzeletünkre.
Lelkes túravezetőnk elkísér minket a közeli falkák egyikéhez. Ha elég csöndben vagyunk, sikerül közelről látni és megtapasztalni ezeket a különleges vadakat.

 

A túra folyamán opcionálisan választható egy éjszaka eltöltése egy egyszerű fakunyhóban, hálózsákban, közvetlenül a farkasok területe mellett. Ez a kunyhó-hotel Svédország legegyszerűbb hotele, a Kolarbyn, melynek 12 ilyen fakunyhója van az erdő közepén. Áram nincs bevezetve természetesen, világításhoz is gyertyákat és olajlámpát használnak.  A hotel a Skarsjön tó melleti erdőben helyezkedik el.

Gyalogszerrel és autóval egyaránt megyünk, kisebb csoportban, szakképzett túravezetővel.Együttműködünk a Grimsö Wildlife Research Station kutatóival. Grimsö Svédország olyan ragadozók védelmét szolgáló, vezető kutatóközpont, mint például a hiúz, a barnamedve és a farkas.  A túra magába foglalja a látogatást erre a kutatóállomásra, ahol részletes előadást hallhatunk a kutatóktól a farkasokról, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek a skandináv farkasok  kutatási területén. A kutatók elmesélik történeteiket és megtanítanak pár dologra a farkasokkal kapcsolatban egy különleges, mély és részletes előadás keretén belül.

Este együtt vacsorázunk a tűz mellet az erdőben, majd a vadon közepén – a farkasokhoz közel – elhelyezkedünk a kunyhónkban hálózsákos éjszakánkra.

Itt nincs lehetőség online foglalásra. Az alábbi elérhetőségeken vedd fel a közvetlen kapcsolatot, hogy megtudd az árakat és, hogy foglalj egy időpontot.

Recepció telefonja: +46704007053
E-mail: andreas@kolarbyn.se
Cím: Skarsjön
73992, SKINNSKATTEBERG


Share on Facebook
Post to Google Buzz
Share on LinkedIn
Bookmark this on Yahoo Bookmark
Bookmark this on Livedoor Clip

Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>